lördag 15 december 2012

Julmarknad!


Idag har det snöat lite på morgonen och när jag och Madicken gick ut första gången så blåste det också. Inget skönt alls. I alla fall så for vi till byn Banafjäl en bit bortanför här. Där har de den årliga gammeldags julmarknaden i helgen. Tänk er "Kajsa Kavats" jul.
Vi for medans det var ljust för hade inga planer att stanna länge där. Det var bilar längs grusvägen men det var lite folk där mot vad det brukar vara. Kan ju vara att folk inte ville ge sig ut på vägarna med tanke på snön och blåsten.
Tyckte att det var mysigare där förr om åren då vi nyss flyttat hit, ingen julmusik hördes någonstans men knallar fanns det likaså byns förmågor. Ingen direkt julstämning kände jag.
Har ju arbetat i denna by ett by och det var ju flera herrans år vi besökte denna marknad. Sexorna står alltid och tar betalt för parkeringsplatsen och nog for de in pengar allt, de har en årlig traditionell resa i just sexan, de far till Göteborg. De börjar sedan högstadiet här på samhället i höst.

Vi for hem efter en - två timmar och lagade lite lunch och nu ska vi ha det skönt i stugvärmen resten av kvällen.
Ska strax gå ute på promenad, fast en kort en denna gång.Hittade några bilder på google om Bruksgodsets julmarknad och min utställnings bild på vårsalongs utställningen 2006. Jag körde nämligen temat "Plupp" med femåringarna.( I stugan i bakgrunden så bakas det tunnbröd i helgen och säljs förstås,fjärde bilden med en massa folk på!)

Lev och må!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar