fredag 17 juni 2011

Under bar himmel.....

Idag har vi varit ut till Sandviken,ett ställe alldeles vid havet och bara någon kilometer bort. Vi hade lite fika med oss och satt där bland klipporna. Vädret var bara fint,men ibland kunde man känna lite vindar fast det var ju inte så farligt ändå.
Fiskmåsarna flög över huvudet på oss och skrek, ja de ville nog säkert vara med på "kalaset".
Jag kände på vattnet och det var faktiskt rätt lagom temperatur där.
Efter vi varit där ett par timmar så for vi och helghandlade här på ICA. Egentligen tycker kjag det är bättre att handla på en lördag,det är lagom med folk då.
Min åldrog moster ringde om en auktion i Österbotten Finland i morgon , ja det var släkten där som skulle sälja allt uton sommarhuset. Det har varit på tal länge förstå ni ,men så är det ju när de aldrig får "rumpan" ur vagnen. :)

´Det är en fina stuga med massor av fina grejer. Jag vill ha ett minne därifrån och det är en flätad dockvagn fast den tog visst min småkusin hand om. Så är det med vår släkt!
Nu ska hennes bror tydligen bo där i sommar,de har aldrig bott där tidigare somrar så få se då hur det blir.
Min åldtiga moster , hon är 96 år och är mycket piggelin för sin ålder ringde hit idag också om att hon träffat prästen i byn och han hyrde ut rum för semestrande . Hon vill nog ha besök av folk i sommar så vi får se vad plånboken säger. Det skulle vara kul att komma dit och även se Bergskär igen. Dit måste man åka med motorbåt. Fast det är visst bråk om det stället också. Synd när det blir så...
Nu ska jag gå och trassla upp en fiskelina så vi kan fiska i morgon. Detta är kyrkan i byn min morfar var kantor,och utanför står fortfarande
fattiggubben,en sparbössa av trä. Den är fin trots åldern.

Första bilden är ett skärgårdsfoto bara.




Se detta jag tycker att dessa färger på ladugårdsdörrar och andra uthus ser så finska ut,visst är det vackert!?


1 kommentar:

  1. Här har det mest varit regn idag, inte så varmt heller tyvärr./ 96 år är en hög ålder och så bra att hon är pigg. Fina bilder har Du lagt in.

    SvaraRadera