lördag 18 juni 2011

Björnadagen hela dagen!
Vädret är fotfarande fint och varmt fast man kan ju känna lite vindar också, men det hör ju till sommaren.
Idag for vi till Björna för att se vad de hade att bjuda alla hemvändare och andra människor på. Det är en löptävling på förmiddagen ,jag minns inte hur långt deltagarna springer men det är i skog och mark och sedan runt samhället.
Vi gick runt de få stånden som fanns,mest loppis artiklar,Röda korset hade lotteri,skolklasser sålde till skolresor . det var grillning av hamburgare på hembygdsområdet eller kolbullar . Kläder också förstås.
Vi fikade inne i ett tält för det var billigare, jag tog kaffe och en thekaka med ost,skinka och grönsaker. Förresten det åt vi ju alla tre.
Uppträdande av diverse folk och juniorer sjöng och sedan korades vinnaren. Godisregn vid fjortontiden. Det var bar småstjärnorna som de röstade på.

Jag köpte ett par tomatplantor och lotter på trädgårdsväxter,men vann ju inte alls. Jag ville vinna en kruka med jorgubbsplantor kombinerat med en burk jordgubbssylt och en saftflaska förmodlingen jordgubb det också. Den hade nummer 20 så jag skojade med hon som såld och frågade om man inte kunde få vara född det datumet och få den istället,hon bara skrattade!
Vi tog lotter på detta, men vann inget ,jo Josefin vann ett mjukis -lamm med fröpåsar runt halsen, tagetes och sedan en annan sort.

Efter vi varit där en stund så for vi på campingen och kikade runt igen. De hade börjat bygga upp minigolfbanan bland annat. Några kanoter såg vi inte men det var ett par stycken som fiskade i älva.
Massor med husvagnar hade kommit.
Vi gick ner till en grillplats vid forsen, den var fin kanske det blir grillning där någongång vem vet?
När vi kom hem så åt vi grillade revbensspjäll och potatis och sommargrönsaker. Det var gott.
Nu ska jag snart gå och sätta på lite kaffe!
Här gräddas kolbullar må ni tro, fast jag har inte smakat på dem än. Ser rätt så fett ut om jag får säga det själv. Men det är säkert jätte gott.

2 kommentarer:

 1. Kolbullar låter väldigt gott. Jag tror till och med att jag har nån recept på dem... undrar bara var... Hmm... jag får titta och se om jag kan hitta det.

  Ha en trevlig söndag!

  =^.^=
  Kram och nosgos från oss alla

  SvaraRadera
 2. Här är det åtminstone uppehåll och runt +16 grader. Var inte ut alls igår faktiskt men det regnade en del, men inga skyfall eller så. Vinner inte så ofta heller, inget "stort" i alla fall. Är tveksam om jag har ätit kolbullar nån gång. Ha en fortsatt skön söndag. Kram från mig..

  (Märker att jag får trycka på Skicka kommentar flera gånger innan jag får en bokstavskod eller vad man ska kalla det för att kunna skicka kommentaren).

  SvaraRadera