lördag 19 januari 2013

Termometern........den går upp och ner !

Det är verkligen temperatur skillnader, om man nu ska tala om natten mot igår då hade vi minus 24 grader och mitt på dagen låg det på cirka 17. I morse var det bara 10 och sedan har vi haft runt nollan och det syntes på himlen att det var oväder på gång. Det har snöat lite grann fast det avtog faktiskt rätt snabbt .

Vi  hade planer på att fara till Umeå med Norrtåg idag och gjorde oss färdiga till det som skulle gå 11.37 . Det tar bara ungefär en tio minuter att promenera till stationen härifrån. När vi kom dit så var 10.03 tåget försenat och det blev bara nya tider hela tiden. Det vi skulle åkt med skulle inte gå förrän efter tolv någon gång så vi beslutade oss för att ta bilen och fara ner på stan istället för att sitta och invänta ett försenat tåg. Vi promenerade hemåt för att ta bilen. Det får bli en Umeå resa då det blivit lite varmare och tågen börjar rulla som de ska igen. De inköpta tågen kan visst inte med snön och kylan, vilket ju är  lite konstigt för de är ifrån Tyskland, och där gör de ju bra grejer bilar, dammsugare bland annat.

Jag köpte i alla fall  inte så mycket mer än lite livsmedel som vi var utan, och Madicken fick ett alldeles nytt halsband som verkligen fungerade mycket bättre än det gamla stryp halsbandet hon haft sen vi fick henne. Nu gick hon så fint i koppel och drog ingenting, gick bättre då vi mötte bilarna också.
Det var positivt måste jag säga.Vi tog lite hundgodis med oss från djurmagasinet också. Hundarna får ju gå in där och då får de äta godis också.

Jo jag hittade ett halsband på "glitter"  med silverkedja tunn och en liten pärla på. Mycket bra pris då det ju var rean.

När vi var klara med shoppandet så  for vi på Max och åt lite lunch och sedan for vi hemåt.

Det blir lite tv- tittande och lite småpyssel under kvällen.

Trevlig fortsättning på helgen!





1 kommentar:

  1. Här har det nog varit -14 mitt på dagen idag. Har gjort några ärenden. Det "bet" lite./ Har skickat något till Dig och hoppas att det blir bra tills vidare./Vilken söt "solgubbe" eller vad man ska kalla den, DU har lagt in här./ Har börjat på en novell.../Kramiz

    SvaraRadera