tisdag 10 januari 2012

Bortstädning!

Kul rubrik va? :) Kunde kanske vara en roligare eller hur?
Jo jag har faktiskt låtit alla tomtar fara till "Dopabergen" nu. Var den platsen ligger det får ni lista ut själva.
Men okej då det ska vara någonstans åt Åsele. När jag jobbade på en barnstuga där minns jag att Ing-marie alltid körde med att just i ´"Dopaberget" har tomtarna sitt hem ända till jul.
Jag vet inte om det bara var ett påhittat namn eller om det verkligen finns något fjäll som kan tänkas heta så.Förmodligen så finns det ett berg eller dyligt.
Jo alla dessa "rödklädda" figurer som jag hade på kistan och skåpet /fick plats i lådan i år igen tillsammans med lite halmbockar och julkrubban.
Det var så roligt att städa idag så det blev en avklädd gran också fast lamporna får sitta på ett tag till,det är ju inte (Tjugon -dag- Knut= dansas julen ut) förrän på fredag och då även fredagen den 13:onde.- "Lycka eller Otursdag" om man tror på lite skrock.
Ja det gick ju många turer kring den dagen då man var liten,gå inte under stegar, inga nycklar på bordet och spotta tre gånger om man fick syn på en svart katt. etc,etc.
Det sistnämnda gör jag fortfarande om jag är ute och kör och det springer en svart katt över vägen - då blir det TVI,TVI TVI!
Nu kom jag ju från ämnet för dagen!
Kransen på dörren har bytts ut mot Välkommmen igen.
Jag har bara ljusstakarna kvar och de får lysa ett tag till. Men granen far nog ner i morgon i alla fall.
Natten som kom det lite mer snö också men som tur var så tog sola över.
Lagom temperatur var det också. Madicken älskar att springa i snön och även jaga snöklumparna vi slänger. Tyvärr kan jag inte släppa henne!


Jag tog ner alla julkort som jag alltid sätter upp vid ytterdörren vartefter de kommer,det var exakt de som jag skickade till plus att det var någon nykomling där men då ringer jag upp henne vid ett tillfälle så hon blir inte glömd och får ett kort av mig nästa jul också.
Ideen fick jag av min släkting Ninni då jag var i Michigan på 1970-talet. Fast hon hade hemskt mycket julkort från hela världen hon.
Det blir ju en färgklick och en fin dekoration på en annars så grå dörr. Tro det eller inte men inget kort var en dubblett heller!
De utländka korten brukar jag spara.

1 kommentar:

  1. Jag har väldigt LITE julsaker, ett par tomtar (en med ljusstake) och en i trä från en f.d. brevvän i USA och ett par elektriska ljusstakar. Var ju inte heller hemma under julen. Mina föräldrar har inte haft gran på åtskilliga år och den av plast gick sönder till slut!

    SvaraRadera