måndag 9 januari 2012

1960- talets TWIGGY!

Twiggy var en stor förebild för tjejerna under 60-talet. Hon var en modell från England som var mycket söt och såg oskyldig ut. Många tjejer såg upp till henne och hon hade stort inflytande på modet och sättet man skulle sminka sig på. Hon hade ofta väldigt mycket mascara och kajal, var väldigt ljus i hyn och hade ljusa läppar.
Twiggy klädde sig ganska varierat och använde ibland sockersöta små klänningar tillsammans med strumpbyxor och ibland klädde hon sig i manliga kostymer, vilket också blev väldigt modernt för tjejer att använda på 60-talet. När Twiggy kom in i modevärlden startades en bantningshysteri bland unga kvinnor som ville likna sin förebild. Många drabbades av anorexia eftersom de ville vara lika smala som Twiggy.


Lite nostalgi kanske. Jag var väl inte den som såg upp till henne precis men jag kommer ihåg vilka skriverier det var i veckotidningar och på TV. Hon var något speciellt för tonårstjejer att se upp till och vara lik. men det var nästan för hemskt då man såg hur smal hon var och jag tror det var många aneroxia fall som uppkom tack vare henne.
Skulle vara intressant att veta om någon sett hur hon ser ut nu, någon som vet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar