lördag 10 december 2011

Nobeldagen och flaggan i topp!

Idag har det varit en någorlunda vacker dag. men den vackra snön hade förvandlats till modd, och halt var det på vissa ställen. Broddar gäller skulle jag tro. Mina har legat i handskfacket i bilen rätt länge. I fjol så behövdes de inte för snön låg ju kvar från första stund.
I morgon skulle det tydligen bli sol igen och det gläder vi ju oss med.
Idag har vi ätit köttfärsgratäng med taccokryddning och med detta så hade vi bandmakaroner och gurka. De sålde gurkorna mycket billigt idag , de var faktiskt rätt goda. Jag gillar inte tomateroch gurkor så här på vinterhalvåret. Vi köper gärna djupfrysta grönsaker då.
På eftermiddagen så var vi på Husumgården och deras julmarknad. Mycket folk och diverse lotterier,försäljning av hembakt bröd, cccosmetika mm. Man kunde förstås också fika där eller köpa sig en körv.
En lärare på skolan hade sin knivsamling att visa upp. Han gör dem själv och har varit lite överallt i världen för att visa upp den. Det är en intressant samling må ni tro.
Jag van n en vit broderad duk , sommarkänslor i den. Josefin vann en badhandduk. Lottpris fem kronor
Vid fem- tiden så kom Lucia med tärnor och skolans kör i bakgrunden.

Nu är vi på Nobelfesten, det är grejer det. Vilken mat, klädsel och fint uppträdande de har. Lite speciellt är ju att vi har en svensk med där detta år.





1 kommentar:

  1. Vi hissade flaggan dagen till ära hos oss med.
    Ni hade säkert en mysig dag på julmarknaden, GRATTIS till vinsterna! Bra utdelning för en femma :)
    Ha en fin söndag!

    Kram
    /Julia

    SvaraRadera