tisdag 2 augusti 2011

Tisdag, dag 2!

Vi vaknade ju inte så tidigt men vi hann i alla fall äta mycket frukost innan vi skulle fara med min yngre kusin och hans sambo till Bergskär med deras motorbåt. Robert var med också, Kajs son. Ön och allt där var som det alltid har sett ut. Ja lite omändringar och byggnationer var det också som de urgamla sängarna var borta överallt. De var liksaom inbyggda med väggen på något sätt men nu var de helt borta och golvet var bytt och kanske höjt också. Förr var det trägolv. Men uteplatsen för diskning kvarstod därutanför.
Nere vid stranden var det trädgårdsmöbler och man kunde själv välja sin solklippa och bad.
Ja förresten det var trädgårdsmöbler lite var stans där på ön.
Bastun var fin och där kunde man ta igen sig i en hammock, fast den stod rätt skuggigt egentligen, fast det var mysigt där ändå.
Vi gick längs södra spetsen på ön och där bland klipporna fanns den gamle fina tallen som gjort knut på sig som ung. Foto på den kommer nog också senare.
En tanke kan ju vara att någon fixat den knuten på tallen i dennes unga årgångar.
En bra souvenir alltså.
Vi fikade med alla där på berget,kaffe,läsk och vetebröd i mängder. Middagen åt vi hemma på fastlandet, så vi handlade då vi kom dit.
Vi skulle ju bra gärna ha varit ut med den båten fler gånger om inte Herrskapet vi for med skulle börja jobba igen , de for senare hem till Helsingfors.
Vi kunde ha badat där också men jag tog inte mina badkläder med mig alls vilket ju var lite dumt .Utedasset var pyntat med fotografier på olika naturföremål och Curts fiskmås i svartvit,hans första från 1960-70 talet tror jag, och jätte fin. Svartvita bilder är ju så vackra och håller sig fräscht längre än färgbilder från förr. Färgbilferna bleknar ju medtiden. Hur det är med dagens elektonik /är nog bättre ändå de kan man ju köra in på datorn under lång tid.

Den 13 augusti kommer det att bli Oravaisregattan men massor av tävlande båtar på havet och speciellt i år skulle det visst bjudas på någon sort mat också lagad i morikan.

1 kommentar:

  1. Ja, det är ju lätt att glömma, men om man ska vara borta lite längre och vara vid vatten kan det ju vara skönt med ett dopp. Men det är inte alltid man tänker på att ta med badkläder./Har MÅNGA färgfoton som inte har bleknat men de sitter ju fint i album och exponeras inte direkt i sol. Har ju både "framkallat" från främst Expert, skrivit ut själv från bläckstråleskrivare och sublimeringsskrivare. Skall visst kunna bevaras i 100 år sägs det! Så nog tror jag att dagens bilder håller bättre än sådana som togs på t.ex. 60-talet som lätt gulnade. Men jag har för mig att jag hade missat en film mycket länge!

    SvaraRadera