lördag 3 november 2012

Allhelgonadagen.......


En lite mulen helgdag idag,men inte kall alls. Vi brukar fara ner till Sala runt denna helg varje år och gå till kyrkogården med en fin sådan där "rosett" gjord av tallris och kottar, ibland är den dekorerad med ljungkvistar också. Köpt på torget.  Det är fint på kyrkogårdarna denna tid, marschaller, ljus  och lyktor.

I år är vi här hemma eftersom vi var ner till Silverstaden i påskas och det gäller ju att hitta någonstans att bo också och billigt. Blir nog en resa framöver då det börjar kännas ljusare och våras igen

Har alldeles nyss varit ute med Madicken, vi träffade en lagom stor hund idag som vi aldrig sett förr, någon labrador typ svart var det. När vi kom närmare vårt hus kom grannen med sambo och deras två katter. De hade gått en promenad med dem i släp tåg, de tyckte det tog sådan tid för katterna ville ju testa på att vara lite överallt. :)
Ska ta det lugnt idag också, planera vad som ska bakas innan jul. Jag skrev upp lite av julmaten vi ska äta igår. Vissa rätter måste vi bara göra, annars finns det ju så mycket färdigt på affären.
Jag har försökt få tag i en liten kalkon men det är svårt. Ska höra på vår mataffär vad det tar för en liten en.

Brukar baka jäsbröden bland de första , och ska vi ha pepparkakor så ska det nog bli rätt snabbt också annars orkar vi inte med att baka dessa. Det blir ju så mycket men tänkte halvera degen lite, man ska ju förvara dem i något också.

Igår när jag skulle diska i maskinen, så gick det inte att stänga luckan, vet inte vad problemet ligger, för den har alltid fungerat. Hittar inget som skulle vara i  vägen heller. Får väl ringa vaktmästaren, och hoppas på en nyare. :) Kanske luckan har blivit sne ,för det tar emot på ena sidan bara?
Ja, ja det finns ju något som heter handdiskning också, fast inget kul om jag måste plocka ut allt igen från diskmaskinen.......!

Trevlig helg på er alla!



En bild från Sala gravkapell  eller nya kyrkogården dit vi brukar gå en sådan här kväll!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar