söndag 3 augusti 2014

Idag den 3 augusti.....



...........är min mors födelsedag, hon skulle blivit 98 år , jag har pratat med en vän i Sala och hon skulle gå och fixa någon fin sommarbukett att sätta på kyrkogården.

Vädret här är varmt fortfarande och soligt förstås. Det är min sista semesterdag som går , och i morgon blir det att sitta på tåget igen och jobbet på "Solskenet". Det känns nog väldigt bra att börja jobba igen och ledigheterna får bli under helgerna.
De har ju lovat en temperatur på 28-30 grader plus i ett par dagar förstås men får väl ta med shortsen.
Har samma tider i två veckor och går sedan in på ett nytt schema. Vi är ny personal på avdelningen och det här är väl en tillgång till att försöka känna varandra mer.

Semestern har varit mycket positiv, fast kanske värmeböljan kom för fort, man orkade ju knappt göra någonting alls . Men det har varit några vändor ner till havet i alla fall, någon tipp ner på stan. Jag klagar inte för det har bara varit en fin ledighet.
Tänkte på det att far man utomlands där det är varmt och stannar i två veckor så känns det nog ockå, här har vi fått fyra veckor med 30 till 32 graders värme och allt på en gång!

Jag har ju inte haft någon bil heller så det har gjort att vi fått stanna hemma och gjort det vi har kunnat, promenerat ner till vattnet mm.
Nu har jag en bil igen, det blev ett byte mot en nyare modell till bra pris, är så nöjd så!s

Idag har vi skickat iväg en tjej med bussen , hon har varit här i ett par dagar. En dotter till en klasskamrat till mig förresten.Igår grillade vi och dukade faktiskt i det nya vindsskyddet nere på gården, revbensspjäll, tomater och potatisgratäng. Det blev sedan after-eight kladdkaka och glass senare.

Innan midsommar kom min vän från Brasilien och stannade under Jennys studentdag, vi alla for till Stockholm dagen efter och bodde ute i Vaxholm den helgen. Vi hade verkligen tur med vädret där också.
Midsommarhelgen var regnig och kall!

Men jag säger då det att detta år har verkligen varit mycket händelserikt för oss och så mycket positiva saker, det var länge sedan !

Må så gott nu för nu ska jag gå ut och svalka av mig lite! Kramizar!