onsdag 23 juli 2014

Mycket hett......


Jag klagar inte på semestervädret, för temperaturen har legat runt 30 grader nästan hela juli. Det regnade ytterst lite runt mitten helgen  fast värmen höll i sig. Någon hade hört åskan också. Den hörde jag igår kväll men det var allt.
Vi har promenerat ner till havet ett par dagar och även Madicken tyckte att det var skönt i vattnet. Det ska nog bli ett dopp idag också, fast lite senare.
Har ju ingen bil än men snart ska den hämtas. Den nya alltså. Känns faktiskt rätt bra att ha en bil igen även om jag inte kör så ofta, man blir van då man alltid haft en.
Min första bil då jag var barn var en svart Volkswagen och jag till och med minns registrerings- numret fortfarande. Vi hade ju länsbokstäver på bilarna då och det saknar jag nästan för tänk vad kul det var då man mötte någon från K-län eller AC etc, Minns att det var många med W- dalmasarna, fast vi bodde ju granne med dem så det var väl inte så konstigt.
Själv hade vi U.

Nej nu måste jag göra något också än att bara bli sittandes här.....
Skulle tvätta idag fast det får bli då det inte är så varmt!




       Glöm inte att dricka mycket! Fotot är googles!

torsdag 17 juli 2014

Andra semesterveckan .......



Vi har ju haft lite regn och några här omkring har hört åskan också. Jag har icke hört den, tro mig! Måste ha varit någon annanstans vi de tillfällena.:)
Vi har varit på stan och lämnat igen en lånebil för min har lagt av och vill inte det jag vill. Hade den på verkstaden ett par gånger för jag ville de skulle göra något åt den, men fick tydligen tillbaks den utan åtgärd. Gubben har inte gjort mycket åt den trots att jag påpekat grejer för honom men skickat räkningen har han gjort.

Igår tvättade jag i alla fall för att byta ämne. Det blev inte så mycket annat gjort mer än det vanliga här hemma. Har man semester ett tag till så......
Åsele marknad står för dörren, men utan bil , jo man bli fort bilburen. Visst går det att åka kommunalt också men det ska ju passa in med tiderna.

Vi kanske gör någon avstickare till något annat paradis istället! Det går ju lika bra. Fast jag gillar ju att se folk och har man tur så kanske man träffar någon man inte sett på flera, flera år.

Idag har jag kokat Julias aprikosmarmelad och det ska smaka gott på en rostad macka så småningom.
Tack Julia än en gång för att du delade med dig av receptet och må så gott!

Ha nu en riktigt fin torsdag i solen och värmen!



Foto



Tycker att det här fotot säger lite om sommaren 2014!




söndag 13 juli 2014

Sol och värme....



Igår var vi på en tur till Nordmaling, jag skulle lämna tillbaka en resväska som jag lånade för ett tag sedan. Nu var ju inte damen hemma men det gick bra ändå. Efter detta så for vi till Coop och handlade lite och jag säger ju det att vad roligt det är att komma till en annan affär på en annan ort, se deras sortiment och hur välordnat allting är.
På vägen hemåt så stannade vi vid Salusands havsbad och oj vad mycket husvagnar det stod där och folk på stranden och badande gäster.
Det mulnade på lite men det var varmt ändå fast jag måste ju säga det att så fort det kom en vindpust då kände man lite kyla.
Vi hade ju bara 12 km hemåt sedan och då var det någon som ville gå ut på promenad må ni tro, fast jag var tvungen att få mig lite kaffe och något i magen först.

Jag gjorde en liten dekoration av det nya boktipset,på kvällen, det är faktiskt något roligt att testa på och återuppliva gamla böcker som bara ligger i lådor eller bara står i någon bokhylla och samlar damm.
Bild kommer snart! / tills vidare så får ni dras med lånet från google!



                                                                                                     




Kvällspromenaden ,visade på att månen var så stor och rund och man kunde även se regnbågen fast det inte regnat alls. Tyvärr hade jag inte kameran med mig då.


Idag söndag har jag nyss varit ute med Madicken och vi satte oss som vanligt i solen nere vid bryggan innan vi gick in och drack vatten.
Det kan bli en solig dag på en strand idag också. Fast vi äter något gott då vi kommer hem igen. De lovar ju sämre väder ner i veckan förresten, fast det vet man ju de lövar och lövar men ibland blir det någe annat väder.
Sommaren i år klagar jag inte på det är verkligen fina varma dagar än så länge. Fast visst behövs det regn också. Hoppas hallonen visar sig till fullo i år också. Den här tiden i fjol var jag och K-Å ute på Grisslan i tre veckor och jobbade och varmt och skönt hela tiden.

Må så gått vänner, lev och må! Mors!


torsdag 10 juli 2014

Svalkande morgon!

Var nyss ute med hunden och det var mulet och 21 grader plus. Jag kände lite av vindarna och det var en härlig promenad. Nu kommer sola igen och värmen.
Idag ska det bli lite handlande till ett kylskåp som säger fyll på, fyll på ........
Har just inget inplanerat idag så det får bli lite av varje tror jag.  Vi höres ! Sköt om er nu och ta det lugnt i värmen.




                                                             Google bild!

onsdag 9 juli 2014

Tredje semesterdagen ....redan!


Idag var jag ute på den vanliga promenaden med Madicken, hon fick ju se Janne sittandes utanför där han bor  och vem vet inte varför  det inte går att missa honom om man är en hund som gillar levergodis!
Han är verkligen förtjust i hundar må ni tro, har själv haft jyckar.
Vi pratade lite men fortsatte vår promenad ner ,mot bryggan där vi satte oss i solen innan vi gick hemåt.
Det var lite vind fast tremometern stod på 24 grader plus.

Efter några telefonsamtal så packade vi  Jenny och jag våra badkläder och lite fika och promenerade ner till havet. Ja hon cyklade med lite packning men vi hade sällskap ändå. Promenaden tog bara 20 minuter så det är nära till stranden.

Jag har ju ingen bil i ordning alls nu så det blir att vandra lite och det är ju inte fy skam det  heller.
Josefin mötte oss på stranden senare.
Ett par timmar där och sedan hem och gå ut med hunden som jag tycke att det skulle bli alldeles för varmt för och det går ju inte att låta hunden bada i havet då det är en massa badande folk där. Möjligen om man var ensam skulle det kanske gå bra, för har sett att de släpper sina hundar ut i vattnet ibland.

Det är rätt långgrunt  och vattnet var mycket varmt i alla fall, fast längre ut var det kallt  och det har ju sina förklaringar.

                               
                                                     Bilden är lånad från google!/ men det är
                                                     Sandvika i alla fall!


Jag tror att det kommer att vara lika hett i morgon plus 28 grader. Det behövs alltså ingen utlandsresa nu inte

Ha en trevlig kväll så höres vi här snart igen:

tisdag 8 juli 2014

Värmen fortsätter....

Det ser verkligen lovande ut de här semesterdagarna. Jag hade planerat in att storstäda hela veckan ,ett rum i taget alltså. Men det får bli på kvällstid eftersom det är för varmt för denna aktivitet på dagarna.
Har ju ingen bil just nu, för efter 19 år så har den gett upp tror jag. Skulle starta den igår , men det var inget liv alls i den.
Har en historia om verkstäder just nu men den visan drar vi någon annan dag.
Jag har ju tänkt som så att blir det mycket dyrt att reparera en så gammal bil så får den bli till försäljning av något slag. Men hör ni , man blir verkligen beroende av en bil också då man alltid har haft en för att ta sig överallt.

Jag behöver ju egentligen inte någon eftersom jag kan åka tåg till jobbet, men vi har alltid varit ute på vift då jag varit ledig och inte behövt passa buss- eller tågtiderna.

Ja ja det löser sig förr eller senare....

I morgon blir det förmodligen en promenad ner till havet, med fika  mm. Det är ju så nära  och går man på förmiddagen så hinner det inte bli för varmt att gå.

Cykeln sålde jag för ett par år sedan då jag bestämde mig för att inte behövde en mountainbike här i detta område. Jag är ute efter en cykel ,damformat och gammeldags nu.

Må så gott och njut av det vackra vädret! Kramiz!





                                                                   Lånad från google!

fredag 4 juli 2014

1,2.3...

SEMESTER......................


 Ja idag har vi haft en toppen fin ,varm och solig dag. Jag har arbetat sista dagen innan ledigheten. Det är ju så i Umeå att förskolorna stänger över sommaren och det finns enbart någon där som är ett jourdaghem då. Det finns ju alltid de som är i behov av barnomsorg över sommaren också.
Det har varit en  rätt lång dag, med ute partaj. Ballonger,serpentiner, glass och annat fika. Lunchen serverades som kycklingsallad.

Jag hade nästan hela gruppen av de äldsta barnen  och vi lekte  mina gammeldags lekar som bara dök upp i huvudet idag.
Vi började med att gå skottkärra och det var ju faktiskt urkul , något de tyvärr aldrig fått göra  på förskolan.
Efter det så blev det  den traditionella "trasdockan" och sist men inte minst "syltburkarna" och sedan var det dags för mellanmålet ute vid parkborden.

De flesta av de barn som ska börja skolan till hösten bjöd på glass i stora lass ,rulltårta och festis. Prata om kalas idag :)
Vi personal fick jordgubbstårta av en förälder som tack för i år och önskan om en trevlig sommar.


Idag hade jag turen att få åka bil med Helena, och det var ju tur eftersom de satt in ersättningsbussar på järnvägssträckan idag.

Ha en bra fredag kväll nu vänner så synes vi här snart igen!


torsdag 3 juli 2014

Mera kul ....

Idag när jag satt och åt med mina tre barn så kommer köksan in med en lite äldre dam....
Jag blev lite konfunderad först trodde jag att det var någon vikarie som skulle börja men fick liksom inte ihop det  på något sätt.
Då säger köksan nå minns ni varandra?
 Jag tittade på damen och visst kom jag ihåg henne, hon hade inte förändrats så mycket  bortsett för att hon blivit äldre.
Det var min f-d arbetskamrat från ett daghem i en förort till Stockholm  för lite mindre än 30 år sedan.
Hon sade att hon inte riktigt kom ihåg mig men vi pratade lite om det stället och vännerna där.
Jag visste att hon ju skulle flytta uppåt igen då hon ju var från Umeå men inte när.
Åsa hade jobbat på min nuvarande arbetsplats i ett antal år  och gissa mer då, jo hon jobbar fortfarande på någon förskola trots sina 74 år. Strongtt eller hur?

Ja man kan ju säga att världen är rätt liten  ändå! / God natt alla!