lördag 22 februari 2014

Nu droppar det......


Nu skiner sola igen och det var länge sedan den visade sig må ni tro. Idag är det som ett riktigt behagligt vårväder, med takdropp och tö snö.
Madicken och jag har varit ute och promenerat och vi har haft snöbollskrig också dvs jag gjorde bollarna och slängde till henne för hon är så i lektagen och gillar snön trots sina kommande sex år.

Var och grävde fram en bil också, den var helt vit och nu har den blivit röd igen. Satte i motorvärmaren lite för den har stått i cirka fyra veckor utan att jag ens tittat på den. Oj vilken miljötänkare jg blivit eller hur? Har ju inte behövt den då jag ju åker kommunalt nu mera.
Fast jag ska inte sälja den, bil behövs också. Kanske jag ställer av den ett halvår från och med nästa vinter, det blir ju ännu billigare då. Vi får se. Jag vill ju ha en Mazda Oktavia, men kan inte hitta någon som är billig och bra som begagnad.

Det är nog liv och rörelse nere på stan idag kanske mer folk än det varit på veckorna, reor och billigt fika på cafeterierna allt för melodifestivalens skull.
Ja där går skattekronorna , så vi får hoppas att allt fungerar och är trevligt för det priset. Kul ju att det anordnas lite sådant här också i norr orter förresten.

Jag var ju på invigningen i Umeå och där var det över 55000 personer på gator och torg, så hur mycket folk kan det vara i Ö-vik idag ? Slår de kulturhuvudstaden?


Jag ska nog inte göra mycket ,städa heter det ju och bakning så vi har något gött till fikat och annat. Mina semlor kan det kanske bli eller så får de vänta. Måste ju njuta av det fina vädret också, det blir nog lättare bakning men något riktigt gott i alla fall.




Trevlig helg på er!

fredag 21 februari 2014

Å snön den kom.......



I morse var jag ute med Madicken , och vi gick den vanliga morgonrutten. Det var nästan barmark på vägarna.Efte det så for jag till Umeå med tåget för att jobba några fredagstimmar. Många barn var hemma på grund av förkylningar och andra ledigheter. Men vi hade i alla fall åtta barn på avdelningen av femton i normala fall. Det var mycket lugnt och behagligt må ni tro. Barnen tyckte nog också det för de lekte så fint allehopa.

Snöade gjorde det hela dagen men bara smått, smått och fin snö.

Slutade vid tre tiden och hann precis med fyra tåget som var fullt med folk, några skulle visst till Ö-vik för att vara med om genrepet inför Melodifestivalen på arenan.Ja fast detta tåg brukar i och för sig vara fullt av ressenärer.
Jag fick en sittplats i alla fall, kanske inte den bästa för den var på ena långsidan där man kunde sita fem stycken på rad och flytta fötterna då konduktören eller någon annan skulle förbi. Nåväl det var en sittplats i alla fall och jag tror att jag råkade slumra till lite också.

När jag skulle kliva av tåget på vår station så hade det drevat riktigt bra på perrongen så det var bara att pulsa i alla snön och bättre blev det ju inte då jag kom ner på vägen för det låg säkert en halv meter med oplogad snö där kombinerat med blåsten.

Men jag tog mig ju hem i alla fall gående i bilarnas hjulspår :)

Läste posten och satte på kaffepannan tog en smörgås till innan jag gick ner till affären för att kåpa fyra saker som ju var slut i skafferiet plus kattmaten.

Det blev en påse med chips/ost hjärtan också. De är ju ny på marknaden och jätte salta och goda.

Må nu så gott allehopa så syns vi snart igen!


söndag 16 februari 2014

Söndag.....



Det har snöat hela natten fast rätt blött ändå. Mötte flera plogbilar för en stund sedan då jag var ute med Madicken. Det gäller att få undan det mesta på vägar och gångar. Ja nog kan det vara gummistövelväder allt.
OS fortsätter ju på den andra halvan,men jag har inte ens följt den första.

Idag ska jag dammsuga och skura golv och sedan är det tvätten igen. Det blir alltså rester från igår och det går det med.

Ni ser vilken intressant dag jag har framför mig, :)


Trevlig söndag på er i alla fall!




lördag 15 februari 2014

En vecka med......................



överraskningar ja!





Jag har jobbat sent som vanligt denna vecka. Men då jag var nästan uppe och vid min dörr så fann jag en svart börs. Jag tog ju upp den och gick in och skulle kolla vem om hade tappat den, hittade en masa viktiga kort och körkortet så jag fick ju en hum om vem det var.
Jag ringde nummerupplysningen och de gav mig fel telefonnummer för hamnade i Luleå, och knappast skulle väl någon tappa sin börs just den kvällen i vårt trapphus tycker man.

Vi kände igen damen på fotot och hon jobbar som tandsköterska våningen under oss så ringde dit sedan på morgonen.
Hon blev ju så glad över detta, och dagen efter hade hon varit och köpt en fin bukett av rosor och lite vit och grön bukett ttill mig som tack. Sött eller hur?

Igår på Valentins-dagen, var det hyresgästföreningen som bjöd in till smörgåstårta och när vi gick så fick alla en röd ros med sig hem.
Tårtan var mycket mumsig, den ena med lax,ägg bland annat och den andra bestod av skinka mm.

Det var alltså bara at äta!

Idag lördag har jag varit ute med Madicken, det är nollgradigt och slaskigt. Nu vill vi ha vår och värme. Det har ju inte varit någon tjäle alls så det borde ju bli värme rätt fort i år. Har snön låtot vänta på sig i två månader så behöver den ju inte komma nu heller eller hur+

Ska snart gå ner till affären och införskaffa något ätbart i helgen , det lutar åt tacos idag i alla fall.

Må så gott vänner!

söndag 9 februari 2014

Dagarna de går och..........



.................. går efter varandra kan man ju nästan sjunga nu! Februari är nästan på sin andra halva!



Igår var vi i alla fall på en mässa i Umeå som Vegovision 2014 hade- De firar fem år nya lokaler uppe på universitetsområdet.

Där var det provsmak av diverse enkla produkter, gott var det men en del gillade jag inte för det var lite väl kryddstarkt för min del. Jag köpte i alla fall en påse bröd, runda och lite mer platta falafelbitar.
Hon som stod för det provsmaket kände igen mig och efter mycket tänkande så föll även dessa pusselbitar på plats. Tjejen var ursprungligen från Dorotea.

Det fanns även mixade drycker man kunde smaka på och lätta att göra, ex hasselnötsmjölk. Smakade si så där men luktade gott.

Man kunde också gå på föreläsningar om näringslära, i fråga sätta saker i samband med matlagningen av olika produkter mm.Få se hur de lagade till allt från grunden.

Vi for ner på stan ett tag, och gick lite i affärer innan det var dags att ta tåget hemåt igen.



Borde ju ha skrivit att jag var på invigningen av Umeå som kulturhuvudstad förra lördagen också, det var cirka 55 000 människor ute då och även kronprinsparet med dotter fick vi se och vi hamnade på samma bild som dem i tidningen utan vårt vetskap." How about that" hi ?

Vi Je och jag for ner och köade i och en halv timme för att få plats nere vid älven för att se allt de byggt upp med diverse ting, som skulle tändas på vid fem tiden. Tal och musik. Det var en häftig upplevelse må ni tro. Fast vårt tåg skulle gå vid sju tiden så att talet av kronprinssessan och fyrverkerierna fick vi ske från tv-soffan. I alla fall var der varmt om fötterna hi!

Det skapades jätte fina isskulpturer att beskådas, ren, renhorn träd och fiskar. Ja det var en karl som skulle sitta hela natten instängd i en iskoja hörde jag, vi såg honom inte. Samerna hade mycket att bjuda på under hela dagen och natten också, mat,över öppen eld förstås. Deras nationaldag var ju i förra veckan också och då kunde man följa hela invigningen på tv. Man kan nog se den än på datorn om man vill!

Ha en trevlig söndag nu för det ska jag ha trots tvätt och städning!


MOIN!