torsdag 31 oktober 2013

Halloween idag......



Idag har det varit en fin dag, väderleksmässigt. Har promenerat med hunden så friskvård har jag ju fått tillräckligt av. Har ju inte gjort så mycket som är värt att skriva om egentligen, men har man ledigt denna vecka sååååå vad är det för sak?

Vi åt i alla fall upp den varmrökta rödingen till middag, med kokt potatis och någon sås av cremefraise, och hackad gurka och sallad. Mycket gott!
De hade röding billigt på affären och varmrökt dessutom.

Ska väl se om det kan bli något bakat i morgon, bullar och limpor.

Dagen till ära, Halloween, jag minns partyt vi hade i Michigan för flera herrans år sedan, det var kul och jag visst inte mycket om det firande då. Vi var ju utklädda till diverse figurer. Jag hade nästan nyss kommit dit då och hade väl inte så mycket att klä ut mig i, men jag använde fantasin och jag blev en snickare, med håret instoppat i en keps och blåkläder och något verktyg i fickan.
Vi höll till i Mrs Orr´s källare. Alla exchange students i det området var inbjudna med deras amerikanska brothers and sisters. Minns all den mat,fika och massor av godsaker som man kunde äta under kvällen lång. Orrs hade ett stort biljardbord i källaren också och jag tror det var det första bordet jag såg i mitt liv.Spelade aldrig på det.

Kul var det och minnen finns på fotona, där Philipin-killen satt utklädd till sjöstjärna, mycket tjusigt men ack vad varmt det skulle vara med den utstyrseln hela kvällen.
Fernando från Uruguay var "Hulken", alldeles grön åååååååå det var minnen det.

Man undrar ju vars alla är nu för tiden,och vad de sysslar med etc. Mitt stora hopp är att få återse George från Liberia, tror ni jag ska anmäla mig till "Spårlöst".

Har kontakt med en vän i Brazilien och hon och hennes man var hit och firade tjugo årig vänskap 1994 och nu till sommaren kommer de hit igen och då blir det att fira 40 år /trogen vänskap tillsammans med Je och studenten. Ska bli så kul så!

Mrs Orr, ja hon finns inte längre med oss men det var en släkting till mig och var områdes representatve för oss YFU:are.
Hon blev en bra bit över 90 år, och hon finns alltid i mina tankar nu.



Nej nu får ni njuta av det som är kvar av denna kväll för nu säger jag Good night all of you!

onsdag 30 oktober 2013

Vecka 44!





Skolorna har höstledigt och jag passade på att ta ut en veckas semester. En mycket välbehövlig sådan må ni tro. Hade bara en ledighetsvecka på hela varma sommaren, men klagar inte på det för vara ute och jobba tre veckor på Grisslan var både roligt, avkopplande och härligt.

Jag har inte gjort något speciellt dessa dagar, bara varit, tagit det lilla lugna. Någon tripp ner till stan blev det igår och idag.

Vi brukar fara ner till Sala just denna veckan annars, det är ju Allhelgona helgen, och jag brukar göra lite mysigt på graven där, köpa en sådan där rosett med tallkvistar,stora kottar och ljung på, tända lyktan, marschaller. Det är ju så vackert där i mörkret på kyrkogården, då alla gravar lyser så fint på alla dess sätt just den helgen. I år ska det bli lika tjusigt ändå på vår för jag har någon som går dit åt mig. Kanske jag kan sätta in ett foto så småningom här också.

Vi brukar hyra en lägenhet därnere,och hälsa på vänner, fast går man på stan tycks man ju inte möta någon man känner, bara nya ansikten och det är jag nog inte ensam om att tycka. I en barndomsstad är ju de flesta flyttade till andra platser eller de som bor kvar har förändrats och man känner inte igen varandra längre.Men det är kul att fara ner någon gång och se själva staden och dess nyheter. Nu var vi ju ner i Midsommar på en vecka så tycker nog att det räcker för min del!

Tänker börja städa här hemma också så det inte blir så mycket då Advent träder in igen. Jag hinner inte annars.

Har haft tur med vädret också, inget regn utan solen har tittat fram om dagarna, nu är löven som bortblåst från träden, men det är inte direkt kallt heller. Snön kan vänta till mitten av december tycker jag, fast den har ju varit här på visit en gång. Nej det är för grönt ute än och plusgrader.

Hade ju tänkt fara och bjuda på fika på Skogsstyrelsen denna veckan , men kom ju på att de börjar klockan 07.00 varje dag och det vill ju inte jag starta dagen med , alldeles för tidig under denna ledighet......hi hi hi hi hi!
Jag får lägga en smakbit i chefens postlåda här och skriva en lapp att ta med och bjud gänget. Går nog bra det också, de är inte så kräsna.

Ha en fortsatt trevlig kväll nu vänner!




onsdag 23 oktober 2013

Ännu en jobbar dag.....



Ja det är ju onsdag så varför skulle jag inte arbeta. När jag kom till tågstationen i morse, vad tror ni jag fick läsa.

Jo av all tåg sm stod uppräknade att de skulle komma på sina normala tider så var mitt inställt och det skulle gå en buss i stället.

Vi var ju flera som väntade och väntade på bussen så verkade dröja länge. Till sist kom den ju men cirka en timme försenad.
Hur som helst jag kom till lunch, och vi skulle stänga förskolan klockan 13.00 för en studiedag om lekens betydelse.

Jag hade tänkt ut mycket aktiviteter jag skulle testa idag men det blev inte mycket av det heller. Han blev hämtad tidigare och när de kom så hade vi endast gjort en grej så jag ville inte stressa det hela för att bygga på med nästa. Vi tar igen allt i morgon då det är rätt lugnt på förskolan, de yngre skulle till skogs ett tag.

Vi är ju ute mycket ändå och skogen hör till vårt område annars på förmiddagarna.


När vi slutade för dagen så skyndade jag mig ner till tåget för att åka hemåt, ack nej ännu än försening och bussersättning igen.
Vi var många som väntade och väntade men ingen buss kom. Efter tre kvart kom en . och busschaffören berättade att de ringt och bokat bussen tjugo minuter innan tåget skulle ha avgått rån stationen. Denna buss hade 5 mil att köra då.

Prata om dålig framförhållning eller hur?

Jag kom hem klockan halv åtta och skulle ha kmmit hem lite över sex. Då tog vi och beställde lite pizza, för ni kan skriva upp att jag var så hungrig. Vatten hade jag i väskan och det gick åt.



Mors, mors för i kväll nattugglor!











tisdag 22 oktober 2013

Kvällståget...


Idag blev det en mycket sen dag eftersom vi hade en arbetsplats träff på en annan förskola. De ville visa upp sin nya atelje(hur det nu stava?)som de fått till av en lekhall. Mycket bra ordnat och billiga möbler mm. Man tar åt sig lite praktiska ideer också . Det var ett intressant ställe.
De hade alltså tagit bort lekhallen helt och ersatt den med konstnärliga aktiviteter, och det verkade fungera bra. Personalen hade om detta sedan 1998 eftersom de tyckte att ljudnivån var hög och personal drog sig för att vara i det rummet.
Ni hör ju att det varit välplanerat länge så då förstår ni att det fungerar också.?


Jag fick skjuts till resecentrumet av en kollega, det var bussigt av henne fast hon hade vägarna förbi där.
Det regnade , ja det var snöblandat och kyligt i kväll men tåget gick som det skulle.

Här i Husum spöregnade det och inget paraply hade jag med mig, det brukar annars ligga i väskan min.
Det är lite synd för nu har all snö som föll för några dagar sedan försvunnit.

Annars har jag haft en bra dag med min lille kille, vi har verkligen jobbat på hela dagen , fast med lite fri lek också.


Vi ägnar en liten tanke till lille söte Frasse och hans matte idag också! Har läst hans intressanta blogg också!




God Natt!

måndag 21 oktober 2013

Måndag kväll!



I morse gick jag den vanliga rundan med hunden. Tog sedan åtta tåget till Umeå, men då jag kom till resecentrumet här hemma så var det en tjugofem minuters försening. Nåväl jag kom i alla fall iväg och det var proppfullt med resenärer på tåget. Jag fick mig en sittplats. På den andra sidan satt det en glad pensionär som visst mycket om laxfiske,kärnkraft,hästar och naturen för övrigt. Han pratade så högt så det var kul att höra honom berätta sin åsikt om än det ena än det andra för en ung studentkille. Ja den människan fick alla att skratta hela vägen.
Det är sällan man träffar på en sådan pratglad människa på ett tåg. Ja han var härlig han.

Jag klev av på stationen och promenerade iväg till jobbet. Kom dit då min avdelning hade fotograferats klart av en mysig tjejfotograf. Min lille vän hade inte kommit så vi får väl sticka in en lösflik på oss hihihi.

Han kom så småningom i alla fall.

Det blir långa dagar då man jobbar 90% men det gör inte så mycket , vi har jätte kul för hela personalstyrkan, är så festliga att ha och göra med på alla sätt och vis. Ja även barnen och deras föräldrar är bra.


Jag kom i alla fall hem med kvällståget och hann med lite grann här hemma,umgås med mina tjejer, halvåtta hos mig mm.

Nu tänker jag sluta för i kväll, men vi synes här snart igen.


Ha det bra / God natt alla!

söndag 20 oktober 2013

Söndag.....



En fin dag i dag också, någon minusgrad och det gör ju att den ,lilla snö som föll för några dagar sedan finns kvar tillsammans med alla färgade löv och äpplen på träden och lite grönt. Mycket tjusigt att beskåda. Men det är en förarglig halka också, det gäller att se upp vad man sätter fötterna.

Jag har min tvätt tid idag igen, men är snart klar och då kan det bli kylskåpet och dess rengöring. Frysen måste vänta.

Må så gott!

lördag 19 oktober 2013

Ok, här är jag...




Nej då inte har jag legat på latsidan inte om i nu tror det. Det var ju ett tag sedan jag var här inne och skrev. men det är så att jag inte haft den tid jag hade tidigare. Vad jag gjort .... jo jag har jobbat. Jag drog en vinstlott denna gång då det gällde ett bra jobb, och av fem utvalda till intervju så fick jag jobbet.Hade inte tänkt söka det men det blev dagen då tiden gick ut och rektorn som själv var ny ringde mig och ville att vi skulle träffas den veckan i augusti.
Jag jobbade ju på Skogsstyrelsen då men det gick så bra och det var en mycket trevlig intervju med mycket fakta om tjänsten.

Jag gick parallellt med hon som skulle sluta och det är jag väldigt tacksam för. Men efter en och en halv vecka så fick jag klara mig på egen hand och det har gått så bra.

Vad jag gör jo jag jobbar som resurspedagog till ett litet barn på en förskola i Umeå. Jätte fin personal är det på hela huset och det är folk som jobbat där länge och i blandad ålder.

Jag jobbade först 75% men nu är jag uppe i 90% och tillsvidare tjänst....äntligen!

Pendlar med Bottnia tåget till Umeå varje dag och promenerar sedan de resterande 20 minuterna till förskolan. Inte dumt eller hur? Det kallas Friskvård det!


Men ibland kan jag sakna mina arbetskamrater från skogsstyrelsen också, jag ska bjuda dem på fika så småningom tror jag.


Vi hade 19 års firande här i början av denna månad också för Jenny fyllde ju år fast hon fixade själv middagen, med en kantarelltoast och sedan en god gryta och sedan det bästa tårtan.


I förrgår kom snön hit , men bara några centimeter och strålande solsken. Det har varit några minusgrader så det vita ligger kvar på marken. Ljusare ute och det är så snyggt med de fallande löven som ligger ovanpå snön i alla färger. Måste ta ett foto.
Träden har inte tappat sina löv än och det är grönt lite varstans, så detta fenomen måste ju ses. Löven är så fina i år!

Ha en trevlig helg för det ska vi ha!