lördag 30 mars 2013

Påskafton!

Vi är faktiskt hemma i år, fast brukar inte fira den så mycket. Äta något gott och sedan leva och må. Ha det bra på alla sätt och vis.
Planerar en liten tripp också eftersom det blev lite tokigt med en resa till Stockholm i morgon. Men den trippen kvarstår ett par veckor till .
Kanske det blir varmare då också.
Det är sol och rätt skönt ute så det töar nog på bra också.
 Idag ska jag göra kålrotslåda och till den äter vi lite köttbullar grnfoder och någon god efterrätt mm.

Vi brukar ju vara nere på min födelseort Sala denna tiden på året men det ska bli veckan efter skolavslutningen i stället och kanske man kan lägga in Sthlmsresan i samma veva och en dag bara. Det är ju bara 14 mil dit.

Idag ska jag också tvätta så dagen blir väldigt schemalagd hi hi hi!

God fortsättning på helgen!


fredag 29 mars 2013

Långfredag!


Idag var jag ute med Madicken tidigare än vanligt och det var faktiskt ett härligt väder,sol och vindstilla. Jag mötte en före detta granne som också var ute och rastade sin hund och hennes katt följde med i släp tåg. Den följer henne alltid må ni tro.
Efter den promenaden for jag till en familj för att låna deras släpvagn, för hade bestämt med en tjej där att jag skulle komma och hämta några möbler som jag ville ha. Det var stolar och en bokhylla. Hyllan var i rotting och nu vill jag ha ett bord och två stolar i det materialet. Stolarna jag hämtade var pinnstolar  lite gammal stil.
Jag hittade en lampa där också så den fick jag ta med mig.
Varför alla dessa möbler kan ni tänka, men det var en kille som skulle flytta till annan ort eftersom han fått jobb där.

Jag frågade en vän till mig om han ville köra min bil för jag vägrar köra bil med släpvagn långt. Vi for till Umeå. När vi kom dit så var det ett helsike och hitta adressen fast vi hade ju en relativt ny karta över staden. Vi var vilse och jag tror egentligen bara att vi körde runt,runt fast på olika vägar för jag tyckte det var bekanta vyer vi passerade. Får väl skaffa mig en GPS hi hi hi hi!
Vi kom ju fram tillslut, det var vid universitetet och där kan man verkligen fara vilse uj uj uj vilka höghus och alla såg ju naturligtvis likadana ut. 

Innan vi skulle fara hem så for vi till Coop och fikade, kaffe och ost/skinkmackor med grönsaker på och jätte billigt. 17 kr.

När vi skulle fara hem så for vi genom staden och allt gick bara finemang. Bar upp allt och tvättade av möblerna och nu står de på plats. jag är nöjd. Fast när det blir varmare ute och man kan stå på balkongen så ska stolarna målas vita och en byrå.

Idag var det Jos tur att göra maten, Taccotårta med sallad och ostchips. Det var gott. Je bakade bisquier , hur det nu stavas, har inte smakat någon än men efter detta så ska jag ta en. De ser ju också så goda ut!

Jag hoppas ni har haft en bra dag också och hoppas påsken blir en avkopplande helg för er alla.











onsdag 27 mars 2013

Våren nalkas.....

Idag är jag i stan och jobbar igen. Vädret är egentligen för fint för att sitta inne och jobba men får väl ta igen det under den långa påskhelgen.
Har fikat med den äldre dottern på cafe´ Fyrkanten på Arken. Det blev en god dricka smultron och en smörgås med leverpastej, gurka och grovt gott bröd.
Idag hade de stängt lite olika instanser bland annat gymnasieskolorna, paradiset m.fl. ställen här i Ö-vik /för att det var en vattenläcka i en by. Vattnet måste kokas innan det dricks också.
Hoppas det fixar sig snabb nu, det är ju jobbigt om folket här omkring måste hämta vatten från någonstans eller koka upp det.
Husum drabbades inte som tur var, ligger för långt bort.

Idag ska vi nog äta grillat, kyckling var så länge sedan vi åt och potatissallad och grönsaker.Låter det inte gott så säg!

Må så gott!

tisdag 26 mars 2013

Tisdag igen...



Idag har jag varit ledig eftersom jag skulle gå till tandläkaren. Det var ju på morgonen men det han gjorde kostade bedövning och den sitter  i länge när det gäller mig. Först skulle jag ha en tuss i en halvtimme och sedan fick jag inte äta förrän denna bedövning släppt och det var vid 16.00 tiden eller så där. Jag skulle skölja munnen ett par timmar efter tussens borttagning.Jo det vart en tand bort dragning.Jag blir så trött av de där bedövningarna, men det går ju över med tiden.
Har i alla fall varit ute och promenixa med Madicken  ett par gånger. Vädret har varit soligt och vid 0-sträcket.
Var och handlade lite mat också men jag tänker inte handla som folk gör då det är stora helger, för affärerna är öppna precis hela påsken.
Vi ska ju fara på en liten liten minisemester på påskdagen!

Nu ska jag gå in och kika på hur det kommer att gå för "  Halvåtta hos mig gänget"


Guten Nacht Meine Damen und Herren!






söndag 24 mars 2013

Kall morgon....



......men blir nog en fin dag och det hjälper till med snösmältningen. Idag ska jag vara i stan och jobba hela dagen igen. Lite små ärenden ska jag också göra.
Jag ska strax gå ute med Madicken.
Igår var det min tvättar dag igen och jag hann också med en ovanligt lång promenad, stryka lite påsk dukar och lite annat som har legat och väntat på att bli strykna.
Återkommer i kväll för måste göra mig i ordning nu. Ha en bra dag!







tisdag 19 mars 2013

Vårdagjämningen!





Idag är det vårdagjämning och det ser ju inte ut som våren vill visa sina framsteg än men den som väntar på något gott etc heter det ju!
 Det ser i alla fall ut som det skulle bli en solig och fin dag igen fast det är kallt på nätterna.
Jag tänker fara ner på stan idag i ett viktigt ärende och sedan handla lite  mat igen. Ska göra en kortis på Rusta och Ö&B men det får bli när jag kör hem.har faktiskt inte kört bil på lite över en vecka, så prata om att spara på bensinen, har inte behövt bilen alls för jag har haft fullt upp här.:)

Nu har jag snart tömt mitt förråd på Solbacken, bara några boklådor kvar och en skidpulka. Men det skall jag nog hämta innan helgen och kanske jag kan lämna ifrån mig nycklarna dit innan denna månads slut så kanske jag slipper stå och betala för april som ju var den sista månaden jag hyr detta.

Vi far kanske till Åsele på vintermarknaden på lördag för Je måste dit och lämna lite kakor till en vän.
Jag far bara till Åsele numera,  känns så drygt att köra de andra fem milen till Dorotea nu för tiden.

Ska alldeles strax gå ut med Madicken också.

Ha en bra dag så syns vi här igen......




P.S. Jag ser att datorn hänger inte med här, det ska ju vara onsdag  och den 20 mars , men får väl greja till det senare! D.S.

måndag 18 mars 2013

Måndag eftermiddag....

Idag har det varit ett rätt så kylslaget och mulet väder och 10 grader minus , fast det var i morse det. Nu har vi lite mer än noll grader och solen skiner och värmer upp. När jag var ute senast med Madicken så mötte jag tre skolflickor och de var sååååååååååå lättklädda. En gick i ett linne och de andra i uppknäppta jackor. Lite för tidigt tycker jag. Vill man bli förkyld så kan man ju klä sig så. Jag själv hade fleecejacka, vantar men mössan lämnade jag inne men frös om öronen som bara den. Det blev en kort promenad så får ta en längre senare.
Jag har tvättat på förmiddagen och nu är jag klar med det, ska bara sortera upp tvätten. 
Det får bli soppa till lunch idag. 
Ska väl inte göra så mycket sedan bara lite smått i köket. Torka av i kylskåpet bland annat det var inte igår jag gjorde det. Frysen är avfrostad så det är bra.
Spisfläkten står också på kö. :)

Må så gott nu och njut av de soliga dagarna.





lördag 16 mars 2013

Tyckte bara att....


                                                   
......... den var riktigt nostalgiskt och fin! Tror inte det finns sådana att köpa nu , de riktigt gamla bonaderna menar jag.







Har prövat på att göra sådant här pyssel en gång, men oj vilket tålamod som krävdes. Men fint blev det jag gjorde!

Ännu en solig dag.....

Idag och igår hade vi ett mycket vackert väder på eftermiddagen. Man får ta städning mm inomhus då det blir lite sämre väderlek. Jag var in på kyrkanshus igår och kikade lite på deras loppisbod utan att köpa något. De hade mycket påsksaker och fina blå glas ljusstakar för värmeljus. Jag såg också att de hade en sockerskål och gräddsnipa i vit och med blå kant. De skulle ha 50 kr för det settet, så det får bli någongång nu snart om jag bestämmer mig för detta fina.
Det är blandat med gammalt och nytt i den boden så det är kul att bara titta in då och då. Vi bor ju nära den nu.
Jag hade en rabattkupong  där jag skulle få kaffe, så den tog jag ut. Lite dumt att det inte var en kaka till.
Fick ett överraskande telefonsamtal från en gammal vän från grundskolan , det var så roligt. Vi har pratats vid en gång för mycket länge sedan. Det blev mycket tillbaka års prat om den och den och alla "hyss" vid gjorde då vi lekte efter skolan. Skrattade en hel del och samtalet blev långt må ni tro!

Nu ska jag strax gå till affären för att försöka fylla det tomma, kylskåpet med lite gott igen, fast det mesta av maten ska jag köpa in nästa vecka.

Har varit mycket duktig med bilkörandet,  har inte kört den sedan en vecka tillbaka, men måste till stan på måndag. Såg att bensinen hade gått ner förresten, hoppas den fortsätter med det.
Nu ska vi ha en skön helg, och jag önskar er densamma! Synes snart igen!



torsdag 14 mars 2013

Torsdag eftermiddag...



Efter en kall morgon med 14 grader minus så är det strålande sol och takdropp. Jag har väl inte gjort så mycket att skryta om  men lite planeringar inför påsk och kommande lov plus att jag ringt några viktiga samtal.
Jag och Madicken har varit ute på en sparktur och det var härligt må ni tro. Det smakade bra med kaffe och bullar sedan.
Det jobbas på taket , oj vad de sågar och sågar, hoppas det blir klart nu innan helgen i alla fall, hunden gillar inte att de går utanför fönstrena. Nu har hon lagt sig under sängen och somnat.

Det är nog bra mycket att göra om de ska bygga om lägenheten här under också. Skulle bra gärna vilja gå in och kika hur det blir.

Nu har de höjt hyran också men det var inte så mycket , så det går nog bra det också.

Middagen i kväll jo det blir något från frysen, jag tänkte handla i morgon. Det blir bara något som går snabbt tror ja, hamburgare eller potatisbullar och rårivna morötter,
Kan nog bbli löksoppa till lördag förresten för det var länge sedan. Har så mycket lök i kylskåpet av den gula sorten och vitlök likaså. Det blir bara att inhandla purjon,, smältost, bacon och grädde till den soppan.
Problemet kan ju vara att vi ej har en matberedare fast det går ju lika bra med mixern.

Må så gott och njut av solen så länge det går om dagarna för det ska jag göra. Vi ses..........



onsdag 13 mars 2013

Soligt men kyligt!

Det är mycket kalla nätter fortfarande men efter som det blir ljusare och solen stiger upp sjunker ju temperaturen till en fem minusgrader. 
Igår var det ett väldans snöande igen och jag har för mig att det kom ner en hel del den natten också. Det var full plogning i alla fall då jag gick ut med Madicken. 
Idag har vi ett mycket vackert vår/vinter väder och det är väl då man skulle vara ute med matsäcken och med skotern eller skidor. Ja om man har semester och uppe i fjällen förstås.
 I bland kan jag verkligen längta efter den tiden då vi var mycket i Borgafjäll och åkte skidor och hade lite fika med oss, eller då jag jobbade på fritids däruppe i norr.
Vi bor ju rätt centralt här nu och det är nog bara 300 meter till en s.k gaparköja i en skogsbacke och dit kan man gå om man vill sola eller bara grilla något gott.
 Ja innan det är dags att gå på promend med hunden igen så tänkte jag bli klar med detta. 
I förra veckan eller snarare på torsdags så fick jag mig en inskolning på ett gruppboende i Nordmalings kommun som skulle vara i tre dagar. Alla som börjar får en sådan kort utbildning. Jag finns nu i deras papper om vikariat där och det ser lovande ut i ett par veckor på sommaren. jag vill ju göra lite med mina ungdomar också då de är lediga. men åtta veckors jobb gör ju lite mer i plånboken.
Har ju aldrig jobbat med dementa så det blir min stora utmaning må ni tro. nu var det ju mycket bra människor och hemmet var inte så stort. Personalgruppen stabil. Ska nog gå bra detta också. Men vad mycket intryck jag fick som helhet och trött blev jagdå jag kom hem.

Jag ska ringa upp en herre idag och be om en tid till mitt cafe´ projekt också, få se om jag kommer någon vart med det. Hoppas jag kan få träffa honom i nästa vecka och lämna min arbetsplan och budgeten jag skrivit.

Onsdagen innan jag började inskolningen var jag och tjejerna till Umeå och shoppade. Vi tog tåget dit och hem utan ersättningsbuss. jag köpte ingenting alls.
Det är bara kul att göra något annat ibland än att bara vara hemma.

Igår bakade jag bullar och idag måste det bli lite frallor eftersom jästen går ut. Det blir inte så många bullar kvar då jag bakar tycker de går åt så eller för snabbt. Har några i frysen i alla fall, fast nybakta bullar och kall mjölk är ju gott.

Ha nu en riktigt bra dag alla! Det ska jag ha fast här bankas det på taket och i våningen under. De byter ut en massa murkna brädor på taket alldeles ovanför oss och det blir nog bra tror jag. kan ju vara därför det läckt vatten i flickornas rum.  Huset  är ju gammalt och det har väl aldrig gjorts något däruppe förut så det är på tiden.

i lägenheten under oss håller de på att göra om köket och ska nog göra om femrummaren till mindre lägenheter . madicken har fullt upp med att skälla på snickarna må ni tro. Mot mattes ogillande.
Jag eller vi har haft byggnadsställningen utanför fönstret rätt så länge nu och börjar bli lite less över den . Fast det går ju inte att jobba i många minusgrader heller.

Hoppas bara att det kommer trevliga hyresgäster sedan och i lite mer yngre med barn. :)




måndag 4 mars 2013

Här är jag igen........

 Ja nu var det ett tag sedan sist, men det har sina förklaringar. Jag kom ju in på en starta eget kurs för två veckor sedan och den var toppen bra må ni tro. Bra föreläsningar och ett fint vänskap bland alla och det är ju som det ska vara i en grupp. Alla drog åt samma håll och det var så kul.
jag skaullle ju vilja starta ett cafe´ på vårt resecentrum, Det finns i nuläget inget fik här i vårt samhälle. Bara ett litet ett och det kan bli en träffpunkt för alla. Kanske ett 50-60 -tals cafe. Skulle ju vara kul att komma åt de som morgonpendlar med tåget och kanske inte hunnit äta frukost hemma då skulle de kunna köpa den hos mig och äta på tåget till exempel.
Har ju pratat med hon som har hand om detta och hon lät mycket glad i det hela.Vi ska höras av igen sade vi.
Men än är det en lång process att gå igenom.
Fast tror man på något så brukar det gå vägen!Jag tror på ide´n.

Fredagkväll i den första kursveckan var jag och ungdomarna uppe på Varvsberget och åt Italienskt, och det var sååååååå gott. Mycket mat för en billig penning.

I fredags hade vi en liten avslutning med kursen och vi blev bjudna på kaffe och tårta. Lite resonemang om att starta och frågor mm.
Lite synd att vi inte har något mer tillsammans för vi hade kul ihop. Men det kan ju hända att det blir en återträff senare för att höra hur det gått för alla.

Förresten pratade med en dam idag om ett jobb, och hon sade att jag skulle få en tredagars inskolning på ett ställe i Nordmalings kommun.
det är visserligen sportlov här och jag hade ju lovat tjejerna att vi skulle göra något tillsammans då, fast jag talade om för dem att blir det jobb så kan jag inte säga nej till det och det förstår de. Ska se om vi kommer med tåget till Umeå eller om det blir ersättningsbuss istället.
Ska alltså jobba torsdag, fredag denna vecka och även måndag och sedan efter inskolningen hoppas jag på ett eget schema.
Man ska nog ligga i lite själv också om det ska bli något gott av det hela.

Har alltså två dagar att göra något skoj med Je och Jo fast i billigt regi.


Vi har ju haft snöstorm även här i helgen som var och det var verkligen storm och ner kom ytterligare 3dm av den vita varan och lade sig på den redan töade asfalten vi haft i dagar. Nu får det vara nog med snö även här, fast låt den ligga över lovet och jag vill ta ut min spark och sparka  långt med Madicken.Ja och ta vinterbilder på henne i snöhögarna!

Hej på en stund!