onsdag 29 februari 2012

29 Februari 2012!

Ja detta datum kan man ju inte se varje år inte. Hörde på radion i morse att det var den stora "friar"- dagen också. Passar ju bra :) Det har varit ett mycket vackert väder och varmare än vad man är van vid så här års. Det syns att snön har börjat sjunka ihop på dessa två dagar bara. Asfalten syns på sina håll också och takdropp,fågelkvitter. Snart får vi se barn med hopprep,twistband,bollar eller spelkulor igen. Jag har väl inte gjort så mycket idag mer än suttit vid telefonen på förmiddagen och jag får nog vänta dessa två dagar också innan jag får ett resultat på jobb eller inte. Jag ligger i alla fall på bordet för intervjuer sa dem jag pratade med och det är ju positivt bara det.Plus står som vikarie på fyra förskolor. De vet ju att jag är MYCKET intresserad. Madicken och jag har tagit promenader också, vi har till och med varit nere vid vändplatsen här och gjort en liten ,liten snöhund. Sedan har jag kastat snöbollar och hon har sprungit efter dem. Sedan tyckte Madicken att jag skulle kliva upp i snödrivorna men det fick hon allt göra själv:) Var till affären och inhandlade lite färskvaror och mat till helgen. De hade jätte fin lever idag för ett billigt pris. Det var länge sedan vi åt helstekt lever,potatis och grönsaker och lingon. Men idag gjorde jag en pizza med skinka och champinjoner och oregano plus lite tacoskrydda på, ja ost också. Riven vitkål höll jag på att glömma fast den var ju som en sallad. Kaffe och ostkaka igen till efterrätt. MUMS! Jag saknar faktiskt en kamera för det är så kul att sätta in någon bild nu och då på bloggen ser mer upplivat ut då. Men jag får väl se om jag hittar någon i min prisklass snart. Så håll ut mina vänner! Jag tycker att det var så mycket nytt nu med denna nya blogger så jag har problem och hitta rätt. (Men du JULIA du måste kanske hjälpa mig i början.) Hej så länge!

måndag 27 februari 2012

Vacker vår dag!

I natt har det varit lite kyligt en det gör ju inget för nu skiner solen och det blir en härlig dag. Jag tänker ringa några viktiga telefonsamtal idag och höra om jag fått någon av tjänsterna jag sökt. Jag är i alla fall att jag får stå till förfogande på fyra vikariatlistor då det gäller förskolor. Det blir också lite städning här hemma, golven måste torkas av bland annat. Jag tvättade mattor igår men jag tror inte jag ska lägga på dem igen om vi ändå tänker byta till den andra lägenheten. Vi får se hur jag gör. Katterna ligger på varsin sida här på soffan i solskenet och njuter. De har hittat sina må bra platser där de alltid ligger när de inte sitter och kikar ut genóm ett fönster. Madicken har också hittat sin favoritplats härinne och det är framför balkongdörren på lillmattan, hon ska få något nytt att ligga på eller i då vi har flyttat tänkte jag. Vi ska snart gå ut en sväng,ska bara dricka kaffe och äta min ostkaka till. Jo jag blev så sugen på ostkaka när jag var på affären sist så var tvungen att köpa mig en låda. Vad det är gott med lite värme på den och hallonsylt sedan blev det lite grädde på också.Fast den kan jag ju egentligen vara utan. ( Grädden alltså) Nej ha nu en fortsatt trevlig dag alla!

lördag 25 februari 2012

Lördag morgon1

Det börjar med ett mycket fint väder,soligt och några minusgrader bara. Jag har då inte gjort så mycket till att börja med. Har bara tagit det lilla lugna ett tag.Vid tolv -tiden så for vi till Lögda klädesaffären, Jag måste ju säga det att den affären går ju mycket bra för det är alltid en massa bilar där och just på helgerna. De säljer märkesplagg och lite annat där. Det var till och med halva/ halva priset på prislapparna. Ett par rejäla byxor för 25 kronor kan man ju inte hitta annars. Inget fel på dem alls. Jag hittade en tröja i något med angora blandning. Den hade kostat 300 kr och jag fick den för 60 kronor.Jag gillar sådan a där mjuka plagg nu. Vi fick bra mycket kläder för en liten summa pengar må ni tro. De sålde korv och dricka också 10 kr . Jag var lite sugen på korv och bröd,så köpte en och även något att dricka till. Lunchen hade ju passerat. När vi var hemma igen fixade vi tacos med kyckling och sallader och allt som hör till. Det smakade bra! Förra veckan då vi var dit så hade vi ju den där snöyran med blåst och senare på kvällen var det ju oframkomliga vägar. Idag var det precis en härlig vårväg att köra på, ingen snö på vägbanan. Ha nu en trevlig helg ,för det ska vi ha!

torsdag 23 februari 2012

Lång tid!

Oj, jag råkade komma in på någon sida här som jag har svårigheter att komma ur. Det var en sida om mig och jag fann att jag haft denna blogg i snart tre år i juli. Men jag har inte skrivit i den hela tiden. Ska ha kvar de gamla skriverierna i alla fall. Kan vara kul att se vad det handlade om då. Vädret här idag ser nog rätt skapligt ut och det kan bli soligt frampå dagen. Ska ju fara in till stan på eftermiddagen så jag återkommer nog hit i kväll. Ha en fin dag alla läsare!

Varannan dags väder!

Igår var det ett väldans snöande,ja jag tror det gick över i mildare också för det blev blötsnö senare på eftermiddagen. Idag har det varit några plusgrader och strålande sol och även takdropp.
Nu ser man hur ens fönster ser ut också,det är ju inte så bra fast man kan ju känna sig lite lugn för det är ju inte bara våra som ser smutsiga ut så här års.
Men det får vänta ett par dagar på tvättning. :) Vi ska ju snart byta lägenhet också.

Har varit ute med hunden, vi tog en lång promenad som vanligt och träffade även flera "vovsingar".
Jag passade på att gå ner på affären och handla lite mat för helgen, det som fattades får bli en vända i morgon. Ska fara ner på Coop eller Kvantum då. Blir det Coop ska jag titta på bokrean.
Idag köpte jag någonting som inte har funnits på vårt ICA nämligen Indonesiskt med kycklingbitar och massor med grönsaker, plus ris och det var bara att värma i mickron. Det var gott,lite starkt men man får väl dricka sedan.Mätt blev jag i alla fall.
Det var vad Jenny och jag åt till middag, Josefin hade konfirmandgruppen idag och de får äta där,fast nu ska hon äta den nya gröten great. Man värmer bara vattenet och blandr i resten. Ser gott ut så jag kommer att smaka den någongång framöver.
Verkar bra som mellanmål.


Kul att kunna v ara lat ibland också och pröva lite snabbmat.

onsdag 22 februari 2012

Bokrea!

Jag minns hur den här dagen såg ut för länge, länge sedan. Folk köade från tidig morgon utanför affärerna för att inte missa någonting utav rean. Nu tror jag inte att det är så , men visst blir det folk som går in och kollar vad som erbjuds.
Jag ska själv kika men inte idag så det får vänta tills på fredag ska fara in till stan då, har träff med Miroi då och ska passa på att handla för helgen. Jag tycker det är kul att se vad som finns och nu är det nog också en massa ljudböcker eller vad de kallas, har aldrig testat på och lyssna på det sättet men har vänner som tycker att det är ett bra sätt. Det tror jag säkert men det gäller att komma sig för. En arbetskamrat berättade att hon börjat lyssna på dessa böcker när hon städade, så det kanske är perfekt då man sitter och handarbetar?
Jag ska se vad som finns och kanske det blir något litet och billigt i läsväg också. Jag återkommer senare i veckan om detta.

Just nu flyger det lite fjun i luften så det blir ännu mer av den vita varan, fast den snö som kommer nu ska ju hjälpa den gamla att smälta undan. Temperaturen ligger kring nollan i alla fall.
Hela skolan här har någon form av friluftsdag, med slalom i Bjästabacken,långdåkning i Degersjön,och pimpelfiske någonstans ute på Degersjön. Jag såg att läraren hämtade dem med skotern och en släde och körde dem längre bort på sjön. Kanske det nappar bättre där. Jag vet inte hur stor denna sjö är har bara sett den där delen närmast skogskanten. Vi brukade starta sommarlovet med att fiska där klockan 05.00 på morgonen med frukosten nerpackat. Vi hade sällskap med en väninna och hennes son då vi flyttade hit. Vi höll på så i några år och det var kul.
Mysig stund och alldeles stilla med solen på en klarblå himmel.

Josefin skulle pimpla idag så vi får hoppas att det blir middagsmaten i kväll :)
Jag själv har alltid tyckt om vinterfisket och vi var alltid ute då vi bodde uppe i Lappland. Det blev Åselenappet i flera år också och en Långfredag var vi till Varpsjön.

Ska snart gå ut och ta en längre promenad med hunden och sedan göra det som behöver göras här hemma.

Ikväll ska det bli plättar antingen amerikanska eller vanliga med sylt och grädde.

Ha en bra dag alla!

tisdag 21 februari 2012

Fettisdag!

Idag har jag tagit många långa promenader med vår hund. Det är så soligt och fint och himlen är molnfri och några plusgrader är det allt.
Det är ju dessutom "Semla "-dagen och det ska nog bli några sådana till efterrätt i kväll. Hade en påse med dessa bullar kvar i frysen så det är bara att fixa lite grädde och mandelmassa.
Det blir nog r esterna av grillkycklingen vi köpte igår, och ris ,grönsaker och någon sås,curry eller bearnais vi får väl se vad det kan luta åt.

Har annars planerat lite inför vårt byta av lägenhet också, ska skriva en uppsägning på denna och sedan får vi flytta över lite småsaker. Det känns rätt bra när man kan börja göra det och sedan får den hjälp jag hittar bära möbler. Det är inte så mycket tunga grejer i alla fall.

Minns att just denna dag när man var yngre så var det alltid friluftdagar med fika , men kunde åka skidor eller skridskor ett tag och sedan njuta de härliga bakade semlorna i solsken om det nu var bra väder men oftast var det ju så.
I Dorotea då jag jobbade på förskolan och fritidset så for vi alltid ut med barnen på skidor eller promenerade längs Bergvattensjön till ett lite kryp-in och grillade och hade mycket kul. De som ville kunde ju också pimpla ett tag.
Vi hade semlor med oss eller om vädret slog om till d et sämre så packade vi i hop och tog mellanmålet på fritidshemmet. Det gick ju lika bra det.
Det finns gott om "gaparkojor" runt den sjön så det är bara att välja.

Ha en bra fettisdag ni som läser detta så syns vi här snart igen!

måndag 20 februari 2012

God morgon!

Eftersom vi har haft ett par riktigt fina dagar så har jag prioriterat att vara ute i stället för att sitta här som ni kanske förstår.
Men då i lördags så var det ett väldans snöoväder med hård vind. Jag tror det var i hela norra Sverige också.
Vi hann fara till Lögdeå då det var något så när körväglag och hem.
De har en modeaffär där ute på vischan. Bra för landsbygden. Den har tydligen varit igång sedan 1922 står det på väggen vid entren.
Man kan handla mycket billigt där och om man så vill även följa olika modeplagg om man vill.
Nu såg jag att är man hungrig och tänker stanna där ett tag så går det att köpa dricka och varm korv för 10 kronor.

Som sagt ovädret startade mer och mer under eftermiddagen men vi hann hemåt som tur var. Visst blåste det och vissa vindbyar kändes i bilen.

Igår söndag hade jag tvättdag igen och Je fixade middagen kycklingrullader och bacon och hasselbackspotatis och god sås plus grönsaker förstås.
Riktigt gott må ni tro.

Idag ska Jo fixa middagen och det lutar åt små pizzor och någon efterrätt.
De är lediga från skolan idag så vi ska fara in till stan och handla lite. Hämta Je som var tvungen att fara in för en lektion innan de också blev lediga. Bussarna den tiden går så sällan och det är ju lite synd om man inte vill gå i stan och vänta .

Idag ringde de och ville att jag skulle jobba på en förskola i en by,men var tvungen att säga nej vilket ju inte kändes så bra när det är frågan om jobb som jag ju väntar på. Men är man uppbokad med detta jag skrivit om och sedan utvecklingssamtal och informationsmöte senare i kväll på skolan så blir det ju lite mycket hålla rätt på för en dag.
Jag sade att i morgon om de behöver folk så ställer jag upp på en gång.

Idag är det ett strålande väder också med förmodligen några plusgrader på eftermiddagen. Nu är det småkyligt och Madicken har varit ute två gånger redan,hon älskar snöhögarna och vill vara ute längre.

Ska se om vi kan fota henne på några av dem eller i snön innan den töar bort. :)

onsdag 8 februari 2012

Lill- lördag.....

Idag har vi haft en fin mild dag med lite solsken,11 grader bara. Var ute i skogen med hunden, hon gillar ju att leka i snöhögarna och blir alldeles till sig då man slänger snöklumpar till henne.
Nyfiken på allt vi möter, men bilar gillar hon inte alls om de bara dyker upp. Gillar att åka bil.
Hjälpt Josefin att packa för lägret och de sa de på vädret nyss att det varit varmast i Saxnäs idag, de ska ju fara dit i morgon.
Ska göra matsäcken i morgon.
Inget speciellt annars idag.
God natt alla!

tisdag 7 februari 2012

Solig men kall tisdag!

Idag har vi en temperatur på minus 17-20 grader. Fick ett mail från åttans klasslärare igår att det skulle bli skidor och det skulle hålla sig kring 11 grader nu på morgonen. Skjutsade ner Josefin till Degersjön som är ett fint skogsområde nära skolan.
De skulle åka 5 km eftersom det inte var någon svenska idag de hade två pass . Josefin körde 2,5 km spåret och sa att dte var kallt om både händer, fötter mm.
Kallt var det naturligtvis också eftersom jag inte kunde öppna mina dörrar på bilen de hade frusit. Jag skjutsade henne och en kompis till skolan och de fick klättra in genom förardörren. Bökigt värre!
SÅ det måste ju ha varit mycket kallt för alla skidåkare,konstigt att de inte ställde in tills ett bättre tillfälle.

Sedan tycker jag det är konstigt att åttorna får lida om det inte finns någon som kan ta över ett visst ämne om ordinarie lärare har de nationella proven med niorna.
Måste ju vara stor brist på vikarier känns det som. Åttorna ska ju inte behöva missa
något ämne heller,istället får de håltimme. Vad är det för planering egentligen.?
Alla måste ju få sin rätt till undervisning utan en massa hål mitt på dagen.
Det kanske är rektorerna som bestämmer hur det ska vara men då måste de ju kolla så alla klasser har något och göra och finns det inte lärare så ska det finnas någon som vikarierar tycker jag.

Där jag jobbade förut hade vi en köldgräns vid 15 grader minus och det visste alla om, det skulle de ha på den här också.

Hur som helst så ska jag fara ner på stan lite i eftermiddag, men först så ska jag fixa något att äta.
Solen skiner och jag hoppas det blir mycket mycket mildare ute.
Ha en mysig dag alla!

måndag 6 februari 2012

Måndag i februari!

I morse var det 19 grader minus så det gick bra att vara ute med hunden. Det blev en mycket tidig morgonpromenad faktiskt, men fram på dagen så tog vi en promenad som var lång. Solen sken så fint på all snö som kommit i helgen det var bara synd att set blåste lite.
Idag ska jag först fara till affären och handla det såg så tomt ut i kylskåpet. Sedan blir det bakning som står på listan det blir pizzabullar.
Nu hittade jag inte receptet som jag brukar göra av men det fixar sig med mixet också.
Det var ju länge sedan jag bakade dem så jag kan ju ha lagt undan det på ett mycket säkert ställe.:)
Det ska nog bli vanliga bullar också denna veckan tänkte jag. Borde ju sedan planera in mina farinsockerlimpor igen men de får nog vänta tills helgen eller nästa vecka.

Tänkte ju att Josefin skulle kunna ta med sig lite av detta bak på torsdag då de far på läger upp till Saxnäs,en bit norr om Vilhelmina. De skulle ha matsäck med sig eftersom det blir ju en lång resa.
Annars så serverar de jätte god mat mm där.
Vi har ju bott 25 km söder om Vilhelmina förresten så det blir lite hemlandstoner ha,ha.
Jag har bara varit i Saxnäs på sommaren och Jenny var där för två eller tre år sedan på samma läger.
Men nu ska jag göra någon mer nytta här, så vi syns igen1 Kramizar så länge!

söndag 5 februari 2012

Vinterkyla....

Det var ordentligt kallt i förrgår 23 minusgrader, men lite mildare fram på dagen blev det. Det blev lite inomhus göra då.
Igår var det 21 grader på morgonen och jag var tvungen att fara ner på affären och inhandla helgens mat. Bilen gick bra trots att det varit kallt,men kupevärmaren hade ju suttit i.
Jag tvättade hela dagen i går och Jenny stod för matlagningen Tacospaj bl.a, hon gjorde sedan cupcakes till kvällens melodifestival på TV.
Josefin fixade oststängerna till middagen och bakade en kladdkaka.
Hade ju köpt lite drickor också/ de hade tre för 15 kr rätt billigt eller hur?
Vi brukar annars dricka mjölk till maten men helgerna kan man ju ha lite annat.

Det började snöa igår kväll först bara lite eftersom det var kallt,men sedan ökade mängden rätt kraftigt och har så tydligen gjort hela natten för det var omkring 3-4 dm av snö att rasta hunden i på morgonen. Det gjorde inte henne någonting för hon gillar snön och vill hoppa och skutta i alla höga snövallar,mm. (En snäll granne som vill ha något att fördriva tiden med hade skottat upp gångar från allas ytterdörrar.)
Jag vill inte släppa henne , så jag måste fixa ett längre koppel och gå ner på lekplanen så hon får springa av sig lite. Hon gillar inte när bilarna kör förbi eller blir nyfiken när vi möter någon. Då brukar jag hålla in henne och vi sitter och tittar på det som rör sig i närheten, bara för hon inte ska stressa upp sig för mycket. Det fungerar.

Ännu har det inte plogats häruppe hos oss, men jag hoppas att det blir innan 17.00 så jag kommer loss med bilen. Vill inte köra fast.
Nu skiner solen också så det kommer att bli en fin, fin söndag. Minus 17 grader.

Vi skulle haft fläskkotletter och hasselbackspotatis idag men vi glömde kotletterna, alltså vi glömde köpa dem.
det får bli rester av pajen i stället och de t andra någongång i veckan i stället.

Nu ska jag gå ut och sopa av bilen och sedan blir det balkongens tur.
Ha en bra söndag ni också!

torsdag 2 februari 2012

Good morning!

Efter att vi haft en kall natt 17 minusgrader så tittar lilla solen fram. Den är efterlängtad efter allt snöfall som kom i ett par dagar.
Det blir nog en lång -promenad med Madicken fram på dagen. Nu har jag tagit fram mina täckisar så nu fryser jag inte alls.
Jag har börjat läsa en bok av Anne-Karin Elstad / Dit ödets vägar bär heter den och jag tycker nog att den är läsvärd.
Ska baka lite mer semlor också,köpte mandelmassa och grädde igår. Pizzabullar kanske det kan bli i helgen för det är så gott att ta med sig om man far ut på utflykter i vårsolen tillsammans med kaffe eller choklad.
Jag brukar baka in skinka,oregano champinjoner och ost i dem.

Det blir en tidig middag i dag för konfirmanderna ska iväg och öva till ett ljusspel i kväll det ska framföras i kyrkan på söndag kväll.
De åker buss dit och hem och det är ju bra för då slipper jag ta ut bilen.

Ni får ha en bra dag i alla fall så syns vi här igen.....

onsdag 1 februari 2012

Mer snö...

Ja som jag nämnde igår så blev det ju ingen solig dag att njuta till. Det började snöa så smått på eftermiddagen och sedan har det bara blivit mer och mer. Det har har kommit ner i natt också så det var bara att börja sopa av bilen och trappen i morse. Jag körde inte fast idag, snön som föll var en sådan där mjuk vara så det gick snabbt. Blötsnö är ju bra mycket jobbigare att få undan.

Tittar jag ut nu så fortsätter det att falla vita flingor, kan nog bli så under hela dagen. Temperaturen kanske ligger på en 5-6 minusgrader skulle jag tro.
Jag ska ringa ett samtal till Nordmaling nu på förmiddagen, och sedan blir det nog gardinbyte i köket så att ljuset kan få komma in lite mera nu.
Lite dammsugning blir det också.
Har tänkt göra våfflor till i kväll för jag måste göra mig av med grädden snart så den inte blir för gammal. Hallonsylt har vi i massor.
Ha nu en riktigt bra dag för det ska jag ha också!